Thursday, 29 January 2009

RAHSIA KECANTIKAN CLEOPATRA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Manfaat susu untuk kesihatan tubuh badan dan pembentukan tulang telah terbukti keberkesanannya. Dalam dunia kecantikan, susu juga diakui manfaatnya dalam menjaga kecantikan dan kehalusan kulit.

Ratu Mesir, Cleopatra, yang tersohor kecantikannya, memilih susu sebagai salah satu resepi rahsia untuk menjaga kecantikan kulit beliau. Resepi ini khabarnya masih tersimpan dalam tulisan hieroglyph, tulisan bangsa Mesir Kuno.

Ingin mendapatkan kulit mulus seperti Cleopatra, cuba resepi susu IgG Plus seperti berikut :

1) SEBAGAI PENCUCI MUKA.
- Larutkan dalam air sejuk dan disapu ke muka dan ratakan ke seluruh bahagian muka dan leher. Kemudian bilas, juga dengan air sejuk.

2) SEBAGAI FACIAL MASK.
- Larutkan dalam air sejuk dengan kepekatan yang lebih dan sapu rata di bahagian muka, melainkan sekitar bahagian mata. Biarkan kira-kira 15 - 20 minit dan bilas dengan air bersih.

3) MANDI SUSU.
- Hmm berapa kotak IgG Plus yang anda perlukan dan cara mana anda nak gunakan susu kolostrum IgG Plus. Terpulanglah kepada kemahuan anda samada berendam dalam air susu IgG Plus ataupun jadikan seperti sabun wangi mandian dan biarkan beberapa ketika. Akhir sekali di bilas dengan air bersih.

Cubalah!

SALAM KECERIAAN DARI SAYA, NORMALA SHAMSUDDIN

No comments: